Det bästa har inte hänt än

by Rebecca Holmgren

Det bästa har inte hänt än när det kommer till att utforska Budapest. Förutom dess otroliga historia och fantastiska arkitektur finns det mycket mer att upptäcka i denna fantastiska stad. Låt oss ta en titt på några av de bästa dolda pärlorna och upplevelserna som du definitivt inte vill missa!

Utforska Budapest

Gellért Hegy

Du bör definitivt inte missa chansen att besöka Gellért Hegy. Här får du en fantastisk panoramautsikt över staden, speciellt vid solnedgången. Högst upp finns det också en frihetsstaty samt citadellet, vilka är helt gratis att besöka.

Ruinbarer

Nästa på vår lista är att besöka någon av stadens berömda ruinbarer. Dessa barer är faktiskt gamla övergivna byggnader som omvandlats till barer och klubbar, vilket skapar en unik och bohemisk atmosfär.

Plats Attraktioner Entréavgift
Gellért Hegy Utsikt över staden, Frihetsstaty, Citadellet Gratis
Ruinbarer Unik atmosfär, Musik och Drycker Variabel
Andrassy Avenue Butiker, Restauranger, House of Terror Museum Variabel
Termalbad Avslappning, massage, Sauna Variabel

Andrássy Avenue

Åk till Andrássy Avenue, som sträcker sig från Erzsébet tér till Stadsparken. Denna breda boulevard kantas av vackra byggnader, exklusiva butiker samt diverse kaféer och restauranger.

Termalbad

Och sist men inte minst, din resa till Budapest skulle inte vara komplett utan att besöka en av stadens termiska bad. Så, fäll upp fötterna, koppla av och låt vattnets kraftiga mineraler utföra sitt arbete.

Så, nu har vi tagit en titt på några av de bästa saker du kan göra i Budapest! Jag hoppas att du har hittat inspiration för din egen resa. Glöm inte att utforska varje hörn av staden, eftersom varje plats har sin egen charm och hemlighet att upptäcka. Kom ihåg – det bästa har inte hänt än!

Related Posts