Få ut gaser ur magen övningar

by Rebecca Holmgren

Få ut gaser ur magen – övningar för att lindra obehaget

Vi har alla haft problem med gaser i magen någon gång. Det kan vara både generande och obehagligt. Men oroa dig inte, vi har samlat några enkla övningar för att hjälpa dig få ut gaser ur magen och lindra obehaget. Men först, låt oss ta en titt på den tabell som visar orsaker till gaser samt några generella tips för att undvika dem.

Orsaker till gaser Förebyggande åtgärder Övningar
För snabb ätning Ät långsamt Knä till brostycket
Oregelbunden kost Ät vid regelbundna tider Kattpositionen
För mycket gasbildande mat Minska intaget av gasbildande mat Barnets position
För lite fiber Öka fiberintaget Benen upp på väggen

1. Knä till brostycket

För att utföra denna övning, lägg dig ner på ryggen med knäna böjda och mjuka. Håll dina knän med händerna och dra dem mot ditt brost. Håll i den positionen i 5-10 sekunder och upprepa sedan 5-10 gånger.

2. Kattpositionen

Börja på alla fyra med händerna placerade axelbredd isär och knäna höftbredd isär. Ta ett djupt andetag och när du andas ut, rundar du din rygg upp mot taket, låter ditt huvud sjunka ner och drar in magen. Tänk på att rörelsen ska vara mjuk och behaglig. Gå tillbaka till startpositionen och upprepa 5-10 gånger.

3. Barnets position

Sitt på dina knän, med knäna särade och tårna som möts bakom dig. Luta dig framåt med armarna sträckta framåt och din panna på golvet. Koppla av och låt tyngden av din kropp pressas neråt. Andas djupt och ta 5-10 lugna andetag.

4. Benen upp på väggen

Ligg ned på ryggen nära en vägg och placera benen rakt upp längs väggen. Låt armarna ligga längs sidorna av kroppen med handflatorna uppåt. Ta några djupa andetag och försök slappna av så mycket som möjligt. Håll i denna position i ca 2-5 minuter.

Prova dessa övningar nästa gång du känner dig generad av gaser i magen och se om de hjälper dig att få ut gaserna och lindra obehaget. Kom ihåg att det är viktigt att lyssna på din kropp och känna igen signaler som kan tyda på ett mer allvarligt problem. Om du upplever kroniska problem med gaser, uppblåsthet eller smärta, kan det vara en bra idé att kontakta en läkare för att utesluta eventuella medicinska problem. Lycka till!

Related Posts