Lasse stefanz de sista ljuva åren

by Rebecca Holmgren

Så, vad är vitamin E bra för? Ja, för det första, det är mycket mer än bara ett namn på ett pillerflaska. Det är en viktig byggsten för att hålla vår kropp sund och stark! Låt mig ge er några exempel.

Hälsosamma fördelar

Vitamin E har fantastiska fuktgivande och antiinflammatoriska egenskaper. Det kan hjälpa till att reparera och bygga vävnad när du applicerar det på din hud, vilket tar ner rodnad, klåda och svullnad. Är det inte fantastiskt? Plus, det agerar också som en antioxidant, vilket betyder att det bekämpar cellskador som beror på fria radikaler (skurkarna i vår kropp).

Användning och dosering

Men hur använder vi det? En god kost bestående av nötter, frön, olivolja och gröna bladgrönsaker kan ge dig den rekommenderade dagliga mängden av vitamin E. Men du kan också ta tillskott om du känner att du behöver en extra boost.

Viktiga fakta

Det är viktigt att komma ihåg att som med allt, balans är nyckeln. För mycket vitamin E kan leda till illamående, diarré och magkrampar. Och här är riktigt viktig sak: om du tar blodförtunnande mediciner, tala med din läkare innan du tar vitamin E-tillskott.

Funktion Källor Dagligt intag
Antioxidant, skyddar celler Olivolja, nötter, frön, gröna bladgrönsaker 15 mg (för vuxen)
Antiinflammatorisk, reparerar vävnad Hudkrämer med vitamin E Applikation som behövs
Mindre vanligt, men kan leda till illamående För mycket Vitamin E Försiktighet med överdriven konsumtion

Så där har du det, allt du behövde veta om vad vitamin E är bra för! Men kom ihåg, alltid rådfråga din läkare eller apotekare innan du gör några stora förändringar i ditt kosttillskottsregime.

Related Posts