Tåg från charles de gaulle till paris

by Rebecca Holmgren

Tåg från Charles de Gaulle till Paris

Att ta tåget från Charles de Gaulle flygplatsen till hjärtat av Paris är en smidig och prisvärd lösning för besökare. Det finns flera alternativ att välja mellan, såsom RER-tåg, höghastighetståg och pendeltåg. I denna artikel går vi igenom relevanta detaljer och kännetecken för dessa alternativ för att göra det enkelt för dig att välja det bästa tågalternativet för din resa.

RER-tåg

RER-tåg är ett snabbt och bekvämt alternativ för att ta sig direkt från Charles de Gaulle flygplatsen till centrala Paris. Linje B på RER-nätverket ansluter flygplatsen direkt till flera centrala stationer i Paris, inklusive Gare du Nord, Châtelet-Les Halles och Saint-Michel-Notre-Dame. RER-tågen avgår ungefär var 10-15 minut och resan tar cirka 30-40 minuter.

RER-tåg Restid Pris
Linje B 30-40 minuter 10,30 € vuxen / 7,00 € barn

Höghastighetståg (TGV)

Ett annat alternativ för att ta sig från Charles de Gaulle flygplatsen till Paris är höghastighetståget (TGV). TGV-tågen avgår från flygplatsens TGV-station och tar passagerarna direkt till Paris Gare de Lyon stationen. Resan tar endast cirka 10 minuter, men TGV-tågen avgår mindre frekvent än RER-tågen, så det kan vara nödvändigt att planera din resa i förväg.

Pendeltåg (Transilien)

Pendeltågen, eller Transilien, är ett billigare och långsammare alternativ för att ta sig från Charles de Gaulle flygplatsen till Paris. De avgår från flygplatsens TGV-station och tar passagerarna till Gare du Nord stationen i Paris. Resan tar cirka 50 minuter och biljetter kostar runt 7 € per vuxen.

Sammantäckning

Valet av tåg från Charles de Gaulle flygplats till Paris beror på dina preferenser och budget. RER-tågen är snabbare och mer frekventa, medan höghastighetstågen (TGV) erbjuder en supersnabb men mer begränsad avgångsfrekvens. Pendeltågen (Transilien) är ett budgetvänligt och långsammare alternativ. Vilket alternativ du än väljer kan du vara säker på att du smidigt och enkelt tar dig till Paris från flygplatsen.

Related Posts