ASOS – Så handlar du

by Rebecca Holmgren

Klänning eller adventskalender med accessoarer. Det brittiska företaget ASOS har specialiserat sig på onlinehandel inom mode och kosmetika. Företaget grundades år 2000 och den primära målgruppen är unga vuxna, som tar ansvar för både individen och miljön.

2017 fattade företaget en strategi med etiskt fokus. Den går bland annat ut på att främja hälsa och säkerhet hos arbetarna och förhindra både barnarbete och slaveri.

De ser också till att alla i hela produktionskedjan får skälig lön hos de 170 olika leverantörerna och 700 fabriker över hela världen de har avtal med.

ASOS har ett sortiment av kläder som passar alla

ASOS Sweden erbjuder ASOS Tall för långa personer. Du som studerar har alltid studentrabatt och vill du stötta second hand och lokala producenter kan via Marketplace på ASOS dessutom köpa begagnade kläder. Säljarna är oberoende märken och handlare i många ett 50-tal länder via hemsidan.

ASOS har ett sortiment av kläder som passar alla

Sverige finns med på den listan, så det finns möjlighet att hitta något relativt nära dig. Du kan även registrera dig som säljare.

Men de säljer inte bara kläder

Men det slutar inte där, utan du kan också hitta moderiktiga accessoarer som exempelvis solglasögon och smycken. Hos många andra kan du ofta hitta presenter i form av färdiga askar med smink eller parfymer. De brukar vara uppskattade presenter till släkt och vänner.

Det här är inget som ASOS i nuläget saluför, men det kan vara så att de tar in sådana sortiment om tillräckligt många kunder begär det.

Kundtrygghet hos ASOS

Kundtjänst nöjer sig inte innan du är tillfredsställd. Det är en av orsakerna till att de lägger stor vikt vid en vänlig och ständigt tillgänglig kundservice som du kan kontakta dygnet runt, alla dagar i veckan. De kan svara på alla frågor du har via mejl och sociala media på hela elva olika språk.

Hur du få kontakt med ASOS vid retur

ASOS leveranstid och returer är generösa. Du kan få gratis leverans eller leverans nästa dag mot en avgift. Dessutom är det fria returer och tack vare ett samarbete med Klarna kan du prova vad du vill hemma och bara betala för det du trivs med och vill behålla.

Som ny kund får du dessutom en rabattkod som ger dig 20 % rabatt på din första beställning. Passa därför på att surfa in på hemsidan direkt innan välkomsterbjudandet försvinner. Du kommer säkert kunna hitta något som passar både för sommarens strandhäng och eventuella festivaler du tänker besöka.

Related Posts