Bihåleinflammation hur länge står man ut?

by Alfred Berg

Huvudvärk som inte ge sig och att det känns täppt i näsan är några av bihåleinflammationens symptom. En bihåleinflammation, eller bakteriell sinuit som det heter på läkarspråk, är inte smittsam men ändå ofta plågsam. Man kan ju ha huvudvärk och vara täppt utan att ha bihåleinflammation.

Om man vill göra ett eget litet självtest för att se om man har bihåleinflammation finns det ett bra knep. Man sätter sig på en stol, ganska långt ut, och böjer huvudet ner mellan knäna. Visst finns det undantag, och detta är inget bergsäkert knep, men det tål att testas ändå. Börjar huvudet dunka på vägen ner mot knäna så kan man nästan vara säker på att det är bihålorna som spökar.

Hur länge håller bihåleinflammation i sig?

”Bihåleinflammation hur länge” är ingen ovanlig sökning på google. Många vill nämligen veta mitt i eländet hur länge bihåleinflammationen sitter i. Det är lite olika hur länge bihåleinflammation sitter i. Men kan vara skönt att veta att bihåleinflammationen för de allra flesta har gått över inom tio dagar.

Innan man söker vård finns det saker man kan göra själv. Sova högt med en kudde på natten är ett tips. Receptfri nässpray är ett annat tips som gör att det sväller av lite grann. Men för de allra flesta går det oftast över av sig själv.

En del får dock en rejälare bihåleinflammation så att man behöver anlita sjukvården. Det kan även vara så att man fått bakterier i bihålorna som behöver hjälp att hitta ut ur kroppen. Ofta är det naturligt att man söker hjälp i samband med feber. Då är det många som googlar på ”bihåleinflammation antibiotika hur länge”. Det allra vanligaste svaret man får upp är att det är tio dagar som gäller.

Gravida drabbas lättare av bihåleinflammation

Att vara gravid brukar göra att saker och ting ändras lite i kroppen. Förutom den växande magen svullnar slemhinnorna, och immunförsvaret försämras. Det gör att man lättare kan få bihåleinflammation som gravid kvinna.

Att googla ”bihåleinflammation gravid hur länge” ger ungefär samma svar som ovan. Det bör gå över inom tio dagar. Men ibland blir det värre, och man kan behöva söka vård innan de tio dagarna passerat. Det är ju trots allt så att man själv känner sin kropp bäst.

Related Posts