Elefanten som så gärna ville somna

by Rebecca Holmgren

Elefanten som så gärna ville somna

Den charmiga barnboken ”Elefanten som så gärna ville somna” är en riktig hjälp för föräldrar som har barn som har svårt att somna. Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin har skapat en vacker berättelse med en unik metod för att hjälpa små barn att säga godnatt och somna.

Vad handlar boken om?

Boken handlar om Ellen Elefant som är mycket trött men har svårt att somna. På sin väg till sängen möter hon olika djur och karaktärer som hjälper henne att hitta lugn och ro inför natten. Föräldrar läser boken med en lugn och stilla röst, varvat med gäspningar och tunggunga, för att dra barnet in i sömnen.

Varför fungerar metoden?

Metoden bygger på psykologiska tekniker såsom avslappning, suggestivt språk och repetition. Det gör att boken fungerar som en sömnmeditation för barnet och hjälper dem att koppla av, bli lugna och somna lättare.

Boktitel Författare Metod
Elefanten som så gärna ville somna Carl-Johan Forssén Ehrlin Avslappning, suggestivt språk och repetition

Fungerar boken för alla barn?

Som med allt kan det förstås vara individuellt hur väl boken fungerar för varje enskilt barn. Men många föräldrar runt om i världen rapporterar mycket goda resultat, och boken har blivit en bästsäljare. Det viktiga är att ha tålamod, vara konsekvent och skapa en mysig läs- och sovrutin med barnet.

Prova boken ”Elefanten som så gärna ville somna” för att se om den kan hjälpa även ditt barn att somna lättare och få en god natts sömn!

Related Posts