En snabb genomgång av förmåner som går att ta del av via kreditkort 

by Rebecca Holmgren

Om du tror att kreditkort bara är någonting som rika bankirer på Stureplan använder sig av så är det dags att tänka om. Idag så kan nästan alla svenskar teckna upp sig på förmånliga kreditkort utan några nämnvärda kostnader. Ett kreditkort kan vara ett väldigt skönt ekonomiskt verktyg att ha tillgång till och förmånerna kan vara många. 

Samtidigt så är det vanligt att man känner att man har relativt dålig koll på hur ett kreditkort kan hjälpa en i vardagen. I den här texten kommer du att kunna ta del av en snabb genomgång kring vilka förmåner som det går att ta del av via ett kreditkort, samt hur dessa fungerar. Tänk på att du aldrig bör teckna upp dig på ett kreditkort utan att du känner dig bekväm i hur allting fungerar. Om du letar efter en överblick kring olika kreditkort och deras förmåner så kan du vända dig till https://finansruset.se eller en liknande jämförelsesida för att snabbt få ett hum kring hur alternativen ser ut. 

Cashback och poäng

En av de största fördelarna med att använda sig av ett kreditkort är att det blir möjligt att samla poäng och cashback. Cashback är precis som ordet antyder en funktion där man får pengarna tillbaka på allting som man köper. Detta är oftast mellan 0.5 till 1% och kan sett över tid leda till ganska trevliga summor varje år. 

Poängen är dock den största dragningen för många och det är också här som man kan spara in rätt stora summor pengar. När man får poäng på allting som man köper så kan man sedan använda dessa hos till exempel ett flygbolag eller hos en matbutik, någonting som i sin tur gör det möjligt att åka på gratis resor eller spara in en större summa pengar varje år på det som man handlar i butiker. 

Resor 

Resor är en utav de områden där man kan ta del av riktigt användbara förmåner med hjälp av ett kreditkort. Genom att boka sin resa med ett kreditkort som har en inbyggd reseförsäkring så kan man få hjälp om någonting skulle råka gå snett. Samtidigt så får man också ofta göra inköp utomlands utan att det sker någon avgift för valutaväxling, någonting som snabbt kan bli väldigt dyrt.  

Möjligheten att använda sig av avbetalningar

Detta är en av anledningarna till att det är så populärt att använda sig av ett kreditkort. Istället för att man betalar allting direkt så får man en faktura i slutet av varje månad. Detta gör det i sin tur möjligt att köpa nästan vad som helst på avbetalning och många kreditkort erbjuder även ett antal räntefria dagar. Detta kan vara väldigt skönt att ha tillgång till, men det krävs samtidigt att man använder detta på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt. Det är lätt hänt att hamna i en ond spiral när det kommer till kreditkortsskulder och man måste se till att hålla koll på hur mycket man spenderar varje månad. 

Related Posts