En kväll på Brisket and Friends

by Alfred Berg

Du har kanske haft det väl stressigt på sista tiden. Mycket jobb och alldeles för lite nöje. Då kan det vara fint att samla gänget för en trevlig kväll på Brisket and Friends. En skön atmosfär och en tilltalande meny i gott sällskap kan göra vem som helst lite gladare.

Ibland när livet känns tufft och som att det aldrig kan bli bättre är allt som behövs en paus från vardagens stress och tristess. Att gå ut och äta gott med vänner och därefter kanske dansa långt in på natten, kan kanske inte lösa alla dina problem. Men det kan få dig att känna dig levande och det är en känsla som tar en långt.

Brisket and Friends är ett riktigt BBQ ställe. På Upplandsgatan 7 hittar du en av restaurangerna där du och dina vänner kan hänga över gott kött och en nice öl eller två. Fördelen med att välja ett ställe som Brisket and Friends framför exempelvis en Italienare i Vasastan är att här är det mer okej att komma som du är. Du behöver inte oroa dig för äldre par, romantiska dejter eller barnfamiljer som hänger vid bordet intill för att få med sig sin take away margarita utan ost och tomatsås. 

Högt och lågt

En kväll på Brisket and Friends i Stockholm kan bli den där kvällen som du så innerligt behöver. Då du kan snacka brett och fritt och skratta högt med vännerna. Det finns en frihet i att ta en kväll ute på stan med polarna. Ibland behöver du kanske det och det är ingenting att skämmas för.

Att finnas där för sin partner och sina barn är förstås viktigt, men att ta tid för sig själv och sina vänner är också viktigt för välmåendet. Ofta kan vi efter att ha fått lite tid för oss själva komma tillbaka påfyllda med energi så att vi orkar putta på gungan tusen gånger till och avvärja femtioelva försök att få kolla på Greta Gris.

Alla vill vara bra föräldrar och genom att ta hand om dig själv visar du dina barn att det är viktigt, samtidigt som du ger dig själv kraft att vara den där föräldern som du vill vara.

Välj vart du vill gå

Brisket and Friends i Stockholm finns i city, men även i Årsta och Västberga. Välj den som passar dig och kompisarna bäst. Är det så att du funderar över vart du ska ta med dejten? Brisket and Friends kan vara ett alternativ om du söker någonting lite mer avslappnat och inte så krystat.

Ibland är det lättare att få till en skön konversation på ett avspänt ställe. Brisket and Friends meny är varierad så även om din dejt visar sig vara vegan kan det fungera. Det här är kanske inte veganens våta dröm eftersom att det är rejält köttcentrerat, så som BBQ restauranger oftast är. Men det finns faktiskt flera smarriga saker på menyn för den som väljer bort de döda djuren. Och för den som gillar att äta kött finns förstås en mängd alternativ.

Lunch och middag…

Brisket and Friends lunch i city är öppen på fredagar och landar oftast en bit över hundralappen beroende på vad du väljer att äta. Du väljer ett protein och en eller ett par sides, precis som på kvällsmenyn. Även här finns veganska alternativ som exempelvis chili & rökt portobello.

Om du inte orkar välja kan du alltid ta in deras Table breaker som är en rejäl bricka med goda grejer. Är du och polarna riktigt, riktigt, riktigt hungriga så finns även deras Back breaker som består av i princip allt kött som menyn har att erbjuda.

…och varför inte catering?

Förutom lunch och middag kan Brisket and Friends även erbjuda catering. Om du starkt diggar deras käk kan det här vara ett alternativ till hemmafesten, studenten, bröllopet eller vad för tillställning du nu planerar. Att själv stå och laga mat till många människor är både slitsamt och svårt. Här kan du istället beställa käket och koncentrera dig på att njuta av din tillställning.

Du betalar per person och väljer mellan tre olika menyer. Maten hämtas på någon av restaurangerna eller kan köras ut mot betalning. Att vara helt slut när festen väl börjar för att du har lagat all mat själv är inte ett lockande alternativ. Och är du trött på oliver och potatissallad på buffén kan det här vara din nya grej att bjuda vännerna på.

Kött och mera kött (och lite veganskt)

Brisket and Friends är sammanfattningsvis ett ställe för den som gillar kött, kött och mera kött. Veganen har tack och lov någonting att välja på menyn men får ändå nöja sig med att vara utbölingen i köttland. Det här är BBQ i sin renaste form, där ölen tappas från fat och samtalen håller högt och lågt.

Förhoppningsvis piggas du och dina vänner upp av en härlig kväll på stan. Kanske hittar ni till en skön klubb att svänga era lurviga på efteråt och landar hemma i sängen sent och med ett lyckligt leende på läpparna.

Related Posts