Fabulöst mitt i Stockholm: Nosh and Chow

by Alfred Berg

Stockholm är fullt av de hetaste inneställena och det händer alltid någonting i den centrala huvudstaden. En av dessa trendiga krogar heter Nosh and Chow och ligger precis vid Stureplan. Stället kallar sig för ett “Townhouse” och består av flera barer, restauranger och innergård. 

Nosh and Chow Townhouse info

AdressNorrlandsgatan 24, 111 43 Stockholm
Restauranger“Nour” och “Surfers”
Barer“Bernies”, “Coco”, “Mono” samt innergården.
Öppnade år2013

Restaurangerna på Nosh and Chow

Det finns två restauranger på Nosh and Chow: Surfers och Nour. De båda är kanske lika olika som unika, och båda sätter matupplevelsen i centrum. Surfers har ett kinesiskt tema med kryddstarka smårätter, medan Nour fokuserar på naturnära och vackert upplagd mat inspirerad av det skandinaviska och det japanska köket.

Restaurang Nour

På tredje våningen ligger Nour, en exklusiv fine dining restaurant som drar inspiration från både Skandinavien och Asien. Inredningen är avskalad och menyn förbestämd. Restaurangen har fått beröm för sin fantastiskt artistiska meny med naturliga råvaror och ett upplägg som samlar det bästa från nordisk och japansk stil. Självklart har restaurangen även en vinlista i toppklass.

Om du vill boka bord på restaurang Nour bör du nog vara ute i god tid. Enligt hemsidan öppnar bordsbokningen för varje månad den 1:e klockan 10:00. Man bokar via hemsidan och kan där välja vilken typ av meny man vill ha (middag 5 rätter, middag 8 rätter, Chambre Séparée som kan bokas för 7-10 personer, eller middag med 8 rätter och övernattning) och för hur många personer. 

Restaurang Surfers

Surfers är den glada och lite mystiska restaurangen som är inspirerad av Kinas kryddstarkaste områden. Menyn här består av smårätter som bör beställas in i ett gäng och sedan ätas tillsammans i sällskapet. Även här anas en viss konstnärlighet då namnen på rätterna på menyn är sådana som “Harmonisk tofu”, “Nirvanas lotus” och “Pappa Caos kejsarhatt”. Även färgglada drinkar, vin och kinesisk öl finns att beställa. 

Barerna på Nosh and Chow

På första våningen kring innergården ligger hela fyra olika barer: Bernies, Coco, Mono och Courtyard. Alla fyra är trendiga och passar såväl till afterwork som till att hänga på en lördagsnatt. Bernies har en lite mer avslappnad känsla och stilen ska vara en blandning av “katalansk estetik och fransk dekadens”, medan Coco och Mono är mer trendiga och minimalistiska i stilen. Innergården (Courtyard) är ett underbart sommarställe med medelhavskänsla och en stor öppen spis.

Nosh and Chows historia

Berns Salonger ligger bakom detta Stockholms första Townhouse. Byggnaden på Nygatan är från år 1895 och har tidigare huserat bland annat Norrlands Bar & Grill och Tiger of Sweden. Idag har dock huset fått en helt annan stil än det tidigare hade. Berns Nosh and Chow AB öppnade år 2013 och hade då fått hjälp av den spanske inredningsarkitekten Lázaro Rosa-Violán med att omvandla rummen till en unik mix av gammalt och nytt från världens alla hörn. 

Delar av inredningen som till exempel sten och kakel har valts ut och fraktats från bland annat Frankrike och Spanien, allt för att skapa en samtidigt spännande, exotisk och avslappnad känsla där gästerna ska kunna känna sig som hemma. Det kanske mest spektakulära är toaletten nere i källaren, som sägs vara kanske Stockholms mest påkostade toalett. 

En natt i september 2021 stängdes Nosh and Chow av efter att där varit bråk med knivskärning av en man. Bråket ska ha involverat bland annat rapparen Einár och några andra kända artister. 

Öppettider och boka bord Nosh and Chow

Eftersom Nosh and Chow består av flera olika barer och restauranger så varierar öppettiderna en del: 

  • Restaurang Nour har öppet onsdag till söndag klockan 17:30-01:00 
  • Surfers håller stängt på söndagar men har öppet måndag till lördag från klockan 17:00 
  • Barerna kring innergården har öppet onsdagar och torsdagar 20:00 till 01:00
  • Fredagar och lördagar har de öppet ända till 02:00
  • På fredagar öppnar barerna dessutom redan klockan 17:00

Boka event på Nosh and Chow

Stockholms egna Townhouse är också ett bra ställe att hålla i olika evenemang på. Enligt hemsidan kan området med barer bokas för både större konferenser eller privata tillställningar som till exempel after work eller cocktail parties. Det går att skicka en förfrågan via hemsidan. På restaurang Nour kan rummet som kallas för Chambre Séparée (“separat rum” på franska) bokas för upp till tio personer och för en åtta- eller femrätters middag.

Related Posts