Inredningstips: Köp möbler som du älskar

by Rebecca Holmgren

Det finns inget värre än att köpa möbler som man inte gillar. Då blir det bara en massa stress och frustration. Det är mycket bättre att lägga lite tid på att hitta de perfekta designade möbler för just ditt hem. Kanske behöver du gå i några olika affärer eller leta online på olika hemsidor innan du hittar rätt, men det är absolut värt det. När du väl har hittat möblerna du älskar kommer du aldrig mer att vara frustrerad över din inredning och ditt hem kommer kännas som du.

Vad bör du tänka på när du köper möbler

När du köper möbler är det viktigt att tänka på hur mycket plats du har. Du vill inte köpa för stora möbler som tar upp hela rummet, eller för små möbler som gör att rummet ser kalt och tomt ut. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av inredning du redan har, eftersom det påverkar vilken typ av möbel du bör köpa nu. Om du har en modern inredning bör du kanske inte köpa antika möbler, och vice versa. Du bör även tänka på hur mycket användning möblerna kommer att få. Om du köper möbler mer för inredningens skull och inte för att använda de flitigt. Detta är viktigt att tänka på eftersom de kan påverka hur mycket pengar du vill lägga på möblerna men även vilket material som använts osv. Slutligen kan det också vara bra att fundera på vilket märke möblerna kommer ifrån och vad de märket har för recensioner och grund stil. För precis som för kläder finns det många olika märken även för möbler exempelvis Carl Hansen & Søn som är ett modernt danskt märke.

Hur ska man välja rätt möbler för sitt hem?

Det finns många olika sätt att välja rätt möbler för sitt hem. Man kan gå till en möbelbutik och prova olika stilar, eller man kan titta på bilder i online och bestämma sig för en stil som man gillar. Man kan även välja att anlita en inredare, som hjälper dig att välja rätt möbler för ditt hem. Inredaren kommer att kunna ge dig råd om vilka typer av möbler som passar bäst ihop med din inredning, och hur du ska placera dem i rummet. Men grundtanken när man inreder med nya designade möbler är att de ska kännas enhetligt med resten av huset eller lägenheten. De kan förvisso vara snyggt att bryta av med något annat exempelvis om man har en modern stil att bryta av med något som är lite mer antikt. Men de gäller att hitta en balans där emellan för att inte riskera att rummet ser plottrigt ut.

Hur väljer man rätt färg på möblerna?

När man väljer färg på möblerna är det viktigt att tänka på hur rummet kommer att användas. Om man till exempel har ett vardagsrum som är mycket upplyst, kan det vara bra att välja en ljusare färg på möblerna. Detta gör att rummet kommer att se mer rymligt ut. Om man däremot har ett mindre rum, kan det vara bra att välja en mörkare färg på möblerna. Detta gör att rummet kommer att se mindre rymligt ut. Det finns ingen rätt eller fel färg på möblerna, utan det är helt upp till den enskilde personen hur man väljer att inreda sitt hem. Men om man är osäker på om man vill ha ett färgglatt hem eller inte kan ett tips vara att köpa mer neutralt designade möbler för att sedan bryta av med färgglad inredning tex ha rosa kuddar i den beigea soffan.

Tips för att köpa rätt möbler till ditt hem

När du ska köpa möbler till ditt hem är det viktigt att tänka på vilken stil du vill ha. Vill du ha en modern stil, en klassisk stil eller något annat? Därefter är det viktigt att titta på materialet och kvaliteten på möblerna. Du vill inte köpa möbler som inte håller i längden, så se till att välja något som är gjort av högkvalitativt material. Det är också viktigt att titta på priset och märket, men se till att inte bsara fokusera på det. Ibland kan det vara värt att betala lite mer för bättre kvalitet och hållbarhet som tex möblerna ifrån Carl Hansen & Søn är.

Vanliga misstag man gör när man köper möbler

1. Man köper möbler som inte passar in i rummet
2. Man köper möbler som är för stora eller för små
3. Man köper möbler som inte matchar resten av inredningen
4. Man köper möbler utan att tänka på hur de ska användas
Det finns ingen regel som säger att man bara ska köpa möbler för att de är praktiska. Köp istället det som du gillar och som passar in i ditt hem, du kan dekorera med kristaller och stenar och på så sätt kommer du alltid att ha ett hem som känns personligt och mysigt. Och det är det viktiga.

Related Posts