Lyko

by Rebecca Holmgren

är idag en stor aktör som inom detaljhandel och nätförsäljning. Företaget har en intressant historia som började 1945. Frans Lyko kom från koncentrationsläger i Polen direkt till Sverige i dalarna och öppnade frisörsalong i Vansbro. Långt senare startade sonen, Stefan Lyko, en webbutik där han sålde hårvårdsprodukter mot postförskott.

Och 2008 kommer tredje generationen in med Rickard som VD. Företaget växer nu snabbt och 2014 har Lyko redan 30 butiker plus webförsäljning.

Succén fortsätter med mer butiker och expanderar ut i Norden för att nyligen även ge sig in på marknader som Tyskland, Nederländerna, Österrike och Polen.

Om Lyko

Lyko sortiment är främst inom hårvårds- och skönhetsprodukter som hudvård, smink och parfym. Viss del av sortimenten är egna varumärken vilket är ett område som Lyko satsar på att öka framöver.

Företaget är börsnoterat med en omsättning på 2 144,5 miljoner kronor 2021. De som ägt aktie i Lyko har sett en stor ökning på nästan 400 %under pandemin.

Idag har Lyko 36 butiker i i hela Norden. Fördelningen var ca 50/50 mellan butiker och online men senare år har internet försäljningen vuxit starkt som idag står för ca 80 procent av all omsättning.

De största butikerna finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och en Lyko butik hittar du ofta i shoppingcenter som till exempel i Norrköping eller Bergvik. Den största flaggbutiken på 500 m2 som är Lyko Vansbro.

Att handla online hos Lyke

Lyke har ofta förmånliga rabatter och det går att hitta Lyko rabattkod online eller på hemsidan genom att söka rabattkod lyko online. För studenter finns såklart lyko studentrabatt som ger dig 10 % Lyko rabatt. Om du handlar till exempel en lyko parfym går det att hitta rabattkoder som du använder vid utcheckning vid köp samt att alla varor skickas från Lyko Vansbro i Sverige.

Lyko Kundtjänst och returer

Naturligtvis har du 14 dagars ånger- och returrätt när du handlar online samt att Lyko står för returfrakten. Vid frågor kring returer finns information på hemsidan eller kontakta kundtjänst för Lyko retur.

Kundtjänst finns både på chatt och på telefon. Telefontider är vardagar Mån-ons 9 – 18 Tors-fre 9 – 16 eller via chatt som har längre öppet tider, Mån-ons 9 – 20 Tors-fre 9 – 16 Sön 11 – 20.

Populär julkalender paket

Populärt de senaste jularna är Lyko adventskalender. Det är ett paket eller en julkalender med en lucka eller liten present du öppnar varje dag fram till jul. Det finns för både män och kvinnor så varje lucka eller dag finns en lite present med hudvård eller skönhets produkt av olika märken. Priset är lång under mot vad det hade kostat att köpa allt var för sig.

Related Posts