Harald Nyborg – Butiker i Sverige

by Vanessa Fredriksson

Att åka runt i Sverige har verkligen sin tjusning. Det finns mycket man vill se och göra. Ofta har man någon idé om att man vill se något specifikt. Tänk att packa bilen för att åka på en temaresa. Tänk att besöka några av orterna och länderna där Harald Nyborg har butiker. Vilken drömresa!

Snabbfakta om sevärdheter på västkusten 

Göteborg Slottsskogen
KungsbackaTjolöholms slott
VarbergVarbergs fästning
FalkenbergTullbron
HalmstadHalmstads slott

Safari utefter Harald Nyborgs butiker

När man ska följa Harald Nyborg som tema börjar man enklast i Sverige. För enkelhetens skull startar denna resa på den ort som ligger längst norrut. I detta fall syftar det på Harald Nyborg i Göteborg. Göteborg, denna ljuvliga västkustpärla – här finns det mesta. Från lugna oaser till storstadspuls och nöjesfält.

Saker man kan göra i Göteborg:

  • Gå på konsert
  • Åka karuseller
  • Äta fisk och skaldjur
  • Äta jättestora kanelbullar i Haga
  • Åka skärgårdsbåtar
  • Åka paddan 

Ett par dagars storstadspuls i Göteborg, och sedan går resan söderut. Tomas Ledin sjunger om ett regnigt Europa, men vi håller tummarna för att turen på E6:an söderut i vackra Halland blir solig. Nästa stopp blir Harald Nyborg Halmstad.

Halmstad är en stad med mycket militärhistoria, Per Gessle och bad på Tylösand. För den konstintresserade kan fontänen Europa och Tjuren på Stora torg locka. Den är gjord 1926 av Carl Milles. När man tröttnat på Halmstad är det tid att fara vidare österut.

Handla reparationskit för slottet hos Harald Nyborg i Växjö

När man tagit sig österut hamnar man i staden där Thomas Ravelli inledde sin allsvenska bana. Efter starten i Öster blev han sedan en välkänd målvakt i landslaget för svenska folket. Det handlar om Harald Nyborgs fäste i Växjö.

I Växjö återfinns en morgongåva som heter duga. En morgongåva är en present som den nygifta frun får av sin make på morgonen efter bröllopet. Teleborgs slott lät greve Fredrik Bonde uppföra till sin maka Anna Koskull. Dit kan man åka och bli inspirerad till framtida morgongåvor om man vill imponera på folk.

Sedan vänder skutan söderut igen. I nordöstra Skåne återfinner vi Harald Nyborg i Kristianstad. Staden som har namn efter den danske kungen Christian IV.

C4 är något som återkommer i många olika logotyper i Kristianstad då de är stolta över sitt arv. Förutom imponerande våtmarker kan de också stoltsera med att vara innehavare av Sveriges lägsta punkt. Så mycket lägre än så kommer vi inte på den här resan, utan vi kör västerut istället.

Köp flytväst på Harald Nyborg i Helsingborg inför båtturen

Några mil i bil västerut och vi hamnar i en skånsk storstad. Staden där studenterna går sju varv runt statyn av Magnus Stenbock varje år. Staden är givetvis Harald Nyborgs Helsingborg. 

Går man upp i det medeltida tornet Kärnan kan man se över till vårt grannland Danmark. När man bunkrat upp med den lokala lakritskonfekten drar man över sundet med båtarna och hamnar i vårt rödvita grannland.

Förutom smörrebröd, öl och wienerbröd med choklad är det även hemlandet för vår resetemas butik. Detta gemytliga land där drottning Margrethe regerar är känt för många saker. En är att den allra första butiken Harald Nyborg dk startade här. Att åka från Helsingör till Köpenhamn är en härlig tur i det danska landskapet. Väl i Köpenhamn går det att göra som i Göteborg – frossa i nöjesparker och en massa härliga musikkonserter och nöjen.

I Harald Nyborgs Malmö kan man skaffa en kikare för att se tornet

När man tröttnat tar man bilen över den vackra bron till Sverige igen. Ganska omgående när man kommit till Sverige passerar man Harald Nyborg Svågertorp. Istället för att stanna där åker man direkt till Harald Nyborg Malmö.

Njut av bad vid ribban eller bara vandra runt i den vackra Pildammsparken. Här kan man se Turning Torso från nästan hela Malmö. För barnens skull kan man sommartid vara publik i det populära programmet Sommarlovsmorgon. Vill man skoja till det riktigt mycket kan man gå till museet Disgusting food museum, som är precis så äckligt som det låter.

Nu är det bara ett enda stopp till på vår resa. Strax norr om Malmö, men söder om Helsingborg, når vi vår slutpunkt på resan. Där finner vi Harald Nyborg Löddeköpinge. Med alla intryck från de andra ställena är det skönt att komma hit och varva ner. Ta en tur på vikingagården, och avsluta sedan med en paddeltur i Lödde å. Efter en natt i Löddeköpinge kan man återigen vända hemåt full med nya intryck.

Related Posts