Hur mycket köttfärs per person tacos

by Rebecca Holmgren

Hur mycket köttfärs per person för tacos?

När det kommer till att laga tacos är det alltid en viktig fråga att ställa – hur mycket köttfärs ska man beräkna per person? Oroa dig inte, vi har svaret åt dig!

Antal personer Köttfärs (g) Total köttfärs (g)
1 150 150
2 150 300
4 150 600
6 150 900

Som en generell regel kan man säga att det är bra att beräkna cirka 150 gram köttfärs per person när man gör tacos. Självklart kan mängden variera beroende på personliga preferenser och hur hungrig var och en är. Om du har gäster som älskar att äta mycket kött, kanske du vill öka mängden lite.

  1. Förbered ingredienserna: Finhacka lök, vitlök och eventuella grönsaker som paprika och jalapenos.
  2. Stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig. Lägg i vitlök och eventuella grönsaker och fräs i några minuter till.
  3. Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt och smulig. Tillsätt tacoskrydda och eventuellt lite vatten, och låt koka i några minuter så att smakerna blandas väl.

När köttfärsen är klar kan du servera den tillsammans med dina favorittillbehör, som tortillabröd, sallad, tomater, gurka, riven ost, gräddfil, guacamole och alla andra godsaker du vill ha till dina tacos. Bara släpp loss din fantasi och var kreativ i ditt taco-byggande!

Att tänka på när man lagar tacos

Förutom att veta hur mycket köttfärs du behöver per person när du lagar tacos, är det också bra att tänka på några andra saker för att försäkra dig om att du får de perfekta tacos!

  • Sätt gräddfil, salsasås och guacamole i separata skålar på bordet, så att var och en kan välja hur mycket eller lite de vill av röror.
  • Ha gärna olika typer av tortillabröd att välja emellan – både mjuka och krispiga kan vara uppskattat.
  • Bjud gästerna på en side salad eller annat grönt för att få en mer komplett och färgglad måltid.

Oavsett om du lagar tacos för en liten middag hemma eller en stor fest med många inbjudna, är de perfekta tacos möjliga att göra med rätt mängd köttfärs per person och en kreativ samling av serveringstillbehör. Lycka till!

Related Posts